Actualitat

ABM ha ajudat a diversos ajuntaments de Catalunya a preparar la documentació tècnica per optar a la subvenció del MITMA pel foment de l’ús de la bicicleta a través d’inversió en infraestructura ciclista

23, Dia Mundial Bicicleta-ABM-Consulting-CAT

3 de juny de 2023

Aquest any 2023, ABM ha ajudat a 6 ajuntaments de Catalunya a preparar la documentació per optar a la subvenció del MITMA d’inversió en infraestructura ciclista.

Aquesta línia de subvencions, destinada a les entitats locals del territori de menys de 50.000 habitants i que no siguin capitals de província, pretén incentivar la construcció de carrils bici i fomentar així l’ús de la bicicleta, un dels mitjans de transport més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

De fet, es tracta de la primera convocatòria de subvencions de la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols, promoguda pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda urbana (MITMA) .

El desplegament de carrils bici dóna resposta a la necessitat de descarbonitzar l’economia i plantejar accions que permetin combatre els efectes del canvi climàtic.

En un context intermunicipal, el desplegament de quilòmetres de carrils bici es pot entendre com una oportunitat per incrementar la seguretat durant els desplaçaments, al mateix temps que pot implicar una reducció en les emissions contaminants generades pel transport i la contaminació acústica causada pels desplaçaments.

A grans trets, la implantació de carrils bici, a part de fomentar la mobilitat sostenible, facilita la inclusió d’hàbits saludables a través dels desplaçaments urbans i interurbans, suposa una nova oportunitat de mobilitat urbana, connectant, per exemple, els centres de treball amb les zones residencials i suposa una alternativa per combatre hàbits nocius per a la salut, com ara el sedentarisme.

Així doncs, la construcció de carrils bici permet generar un benefici social per a les comunitats locals i el gaudi de l’espai urbà i l’entorn natural.

Des d’ABM disposem d’experiència en el disseny de solucions d’enginyeria aplicades al territori, relacionades amb l’enginyeria civil i amb caràcter sostenible.

Treballem per generar solucions d’enginyeria de valor afegit per a la societat.

Mapa de les comarques on hem ofert assessorament per optar a les subvencions del MITMA pel foment de l’ús de la bicicleta a través d’inversió en infraestructura ciclista.

Altres notícies

20 de setembre de 2023 El dimecres 20 de setembre el company Narcís Pi, Projecte Manager de la Unitat de Negoci de Sanejament i Abastament d’ABM, participa com a ponent a la 2a Jornada Tècnica d’Edificació i Rehabilitació Sostenibles, organitzada pel Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials […]

18 de juliol de 2023 ABM coopera amb la Universitat de Girona en el marc del projecte Building Reliable Effective and Aware DIsaster emergency and prevention managing skills B-READI. ABM ha col·laborat en la tasca de “Disseny resilient de les xarxes d’aigua”, que té com a objectiu projectar xarxes de distribució d’aigua resilients en front […]

16 de juny de 2023 El divendres 16 de juny Agustí Pere Figueras Romero, Soci i Responsable de la Unitat de Negoci d‘Enginyeria Hidràulica i Intel·ligència de Dades d’ABM, participa a la Taula Rodona sobre els usos de l’aigua en la indústria.  La sessió “Innovació i eficiència en la gestió de l’aigua: solucions avançades per a […]

Subscriu-te
Rep per correu electrònic totes les novetats d'ABM i coneix els darrers projectes on hem treballat
  • ABM SERVEIS D'ENGINYERIA I CONSULTING, S.L. com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat d’enviar-te la nostra newsletter. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra
    Política de Privacitat

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!