Actualitat

ABM presenta el projecte DIGICAL a les I Jornades de Transferència de Coneixement de projectes d’Agrupacions Empresarials Innovadores

ABM presenta proyecto DIGICAL

25 de juliol de 2022

El dijous 28 de juliol Narcís Pi, Projecte Manager de la Unitat de Negoci de Sanejament i abastament d’ABM, participarà a la I Jornada de Transferencia de Conocimiento de proyectos AEIs, organitzada en format webinar per la FENAIEC (Federación Nacional de Agrupaciones Empresariales y Clusters).

La ponència d’ABM està recolzada pel clúster Catalan Water Partnership.

Les sessions, que se celebraran el dijous 28 de juliol de 12 a 14 hores, es desenvoluparan en format webinar i agruparan assistents de nivell nacional. El webinar consistirà en la presentació de 16 projectes desenvolupats en el marc de la convocatoria AEI (Agrupacions Empresarials Innovadores) 2021b. 

Les jornades, creades amb la voluntat de potenciar la disseminació i transferència de resultats de projectes finançats en el marc de la convocatòria AEI, estan promogudes pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç

La presentació a càrrec d’ABM servirà per exposar el projecte Digical (desenvolupat conjuntament amb Catalan Water Partnership, HYDS, PRODAISA, Aigües de Vic, Depuradores d’Osona i el Centre Tecnològic Beta), que consisteix en la digitalització de la gestió integral del cicle de l’aigua en pluges intenses.

El projecte DIGICAL (Digitalización de la Gestión Integral del Ciclo del Agua en Lluvias intensas) té com a objectiu principal millorar i perfeccionar el disseny i desenvolupament del flux de dades i de totes les activitats que es processen en la gestió dels avisos d’emergència per inundació, aplicant i implantant una nova solució tecnològica com a prova pilot.

Per testejar la seva efectivitat, aquest sistema s’adapta i s’aplica al cas concret d’una zona del riu Ter on s’efectua la captació per a la potabilització per Aigües de Vic així com l’abocament de la depuradora de Manlleu, gestionada per Depuradores d’Osona.

Per donar un salt qualitatiu i aconseguir vèncer les barreres inicials, DIGICAL permetrà combinar dades de fonts diferents de forma intel·ligent i bases de dades preexistents per configurar un entorn de gestió d’altes prestacions, i inclòs està previst incorporar i ampliar el sistema amb instruments de mesures i individus connectats en temps real. 

També es desenvolupa una metodologia estàndard de calibració d’aquest sistema que permet incorporar la informació provinent de diferents models teòrics i formats que en molts casos provenen de productes o components que es troben a la xarxa i que poden emetre dades en aquests moments.

Estar presents en aquest tipus de webinars ens permet donar visibilitat a les nostres experiències en R+D+i en matèria de gestió de recursos hídrics. 

Aquesta és una oportunitat que ens permet generar sinergies en el desenvolupament de noves solucions conjuntament amb altres empreses i organismes del món de l’aigua.

Altres notícies

22 de novembre de 2022 Els nostres especialistes Narcís Pi, Projecte Manager de la Unitat de Negoci de Sanejament i abastament, i Saulo Della Giustina, Doctorat expert en recursos hídrics i sanejament ambiental i consultor especialista en sanejament i abastament, han presentat diferents models tridimensionals de solucions per a la mitigació d’abocaments de sòlids al […]

26 d’octubre de 2022 ABM i PRODAISA han col·laborat en la definició i implantació d’un Sistema d’Alerta Primerenca d’Inundació (SAPI), implantat des de finals de 2021 i actualment en funcionament i operatiu per la Guàrdia Urbana de l’Ajuntament de Vic.  L’àmbit d’interès correspon als trams urbans dels principals cursos fluvials que discorren per l’interior del […]

13 de setembre de 2022 El divendres 9 de setembre a les 15 h Gina Conesa, Enginyera de projectes de l’àrea d’hidràulica, sanejament i abastament d’ABM, ha defensat el seu Treball de Final de Màster titulat “ESTUDI DE LA RECUPERACIÓ D’AIGÜES RESIDUALS EN UNA INDUSTRIA DEL SECTOR QUÍMIC UBICADA A LA COMARCA DE LA SELVA”. […]

Subscriu-te
Rep per correu electrònic totes les novetats d'ABM i coneix els darrers projectes on hem treballat

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!