Actualitat

ABM presenta el projecte DIGICAL a les I Jornades de Transferència de Coneixement de projectes d’Agrupacions Empresarials Innovadores

ABM presenta proyecto DIGICAL

25 de juliol de 2022

El dijous 28 de juliol Narcís Pi, Projecte Manager de la Unitat de Negoci de Sanejament i abastament d’ABM, participarà a la I Jornada de Transferencia de Conocimiento de proyectos AEIs, organitzada en format webinar per la FENAIEC (Federación Nacional de Agrupaciones Empresariales y Clusters).

La ponència d’ABM està recolzada pel clúster Catalan Water Partnership.

Les sessions, que se celebraran el dijous 28 de juliol de 12 a 14 hores, es desenvoluparan en format webinar i agruparan assistents de nivell nacional. El webinar consistirà en la presentació de 16 projectes desenvolupats en el marc de la convocatoria AEI (Agrupacions Empresarials Innovadores) 2021b. 

Les jornades, creades amb la voluntat de potenciar la disseminació i transferència de resultats de projectes finançats en el marc de la convocatòria AEI, estan promogudes pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç

La presentació a càrrec d’ABM servirà per exposar el projecte Digical (desenvolupat conjuntament amb Catalan Water Partnership, HYDS, PRODAISA, Aigües de Vic, Depuradores d’Osona i el Centre Tecnològic Beta), que consisteix en la digitalització de la gestió integral del cicle de l’aigua en pluges intenses.

El projecte DIGICAL (Digitalización de la Gestión Integral del Ciclo del Agua en Lluvias intensas) té com a objectiu principal millorar i perfeccionar el disseny i desenvolupament del flux de dades i de totes les activitats que es processen en la gestió dels avisos d’emergència per inundació, aplicant i implantant una nova solució tecnològica com a prova pilot.

Per testejar la seva efectivitat, aquest sistema s’adapta i s’aplica al cas concret d’una zona del riu Ter on s’efectua la captació per a la potabilització per Aigües de Vic així com l’abocament de la depuradora de Manlleu, gestionada per Depuradores d’Osona.

Per donar un salt qualitatiu i aconseguir vèncer les barreres inicials, DIGICAL permetrà combinar dades de fonts diferents de forma intel·ligent i bases de dades preexistents per configurar un entorn de gestió d’altes prestacions, i inclòs està previst incorporar i ampliar el sistema amb instruments de mesures i individus connectats en temps real. 

També es desenvolupa una metodologia estàndard de calibració d’aquest sistema que permet incorporar la informació provinent de diferents models teòrics i formats que en molts casos provenen de productes o components que es troben a la xarxa i que poden emetre dades en aquests moments.

Estar presents en aquest tipus de webinars ens permet donar visibilitat a les nostres experiències en R+D+i en matèria de gestió de recursos hídrics. 

Aquesta és una oportunitat que ens permet generar sinergies en el desenvolupament de noves solucions conjuntament amb altres empreses i organismes del món de l’aigua.

Altres notícies

20 de setembre de 2023 El dimecres 20 de setembre el company Narcís Pi, Projecte Manager de la Unitat de Negoci de Sanejament i Abastament d’ABM, participa com a ponent a la 2a Jornada Tècnica d’Edificació i Rehabilitació Sostenibles, organitzada pel Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials […]

18 de juliol de 2023 ABM coopera amb la Universitat de Girona en el marc del projecte Building Reliable Effective and Aware DIsaster emergency and prevention managing skills B-READI. ABM ha col·laborat en la tasca de “Disseny resilient de les xarxes d’aigua”, que té com a objectiu projectar xarxes de distribució d’aigua resilients en front […]

16 de juny de 2023 El divendres 16 de juny Agustí Pere Figueras Romero, Soci i Responsable de la Unitat de Negoci d‘Enginyeria Hidràulica i Intel·ligència de Dades d’ABM, participa a la Taula Rodona sobre els usos de l’aigua en la indústria.  La sessió “Innovació i eficiència en la gestió de l’aigua: solucions avançades per a […]

Subscriu-te
Rep per correu electrònic totes les novetats d'ABM i coneix els darrers projectes on hem treballat
  • ABM SERVEIS D'ENGINYERIA I CONSULTING, S.L. com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat d’enviar-te la nostra newsletter. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra
    Política de Privacitat

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!