Actualitat

Defensa del TFM “ESTUDI DE LA RECUPERACIÓ D’AIGÜES RESIDUALS EN UNA INDÚSTRIA DEL SECTOR QUÍMIC UBICADA A LA COMARCA DE LA SELVA”, a càrrec de la companya Gina Conesa

TFM-Gina-Conesa-ABM-estudio-recuperacion-aguas-residuales-industra-sector-quimico

13 de setembre de 2022

El divendres 9 de setembre a les 15 h Gina Conesa, Enginyera de projectes de l’àrea d’hidràulica, sanejament i abastament d’ABM, ha defensat el seu Treball de Final de Màster titulat “ESTUDI DE LA RECUPERACIÓ D’AIGÜES RESIDUALS EN UNA INDUSTRIA DEL SECTOR QUÍMIC UBICADA A LA COMARCA DE LA SELVA”.

La defensa del treball final de màster té lloc a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona. Un cop superada la defensa la companya obtindrà el Màster en Ciència i Tecnologia dels Recursos Hídrics.

Concretament, en el seu projecte de final de màster ha estudiat la implantació d’un sistema de regeneració d’aigües per a una indústria del sector químic, en què s’utilitzarien les aigües depurades de la pròpia planta per a satisfer la demanda de les torres de refrigeració. 

Tenint en compte la qualitat i quantitat de les aigües depurades a la indústria, l’ús per al qual l’aigua serà reutilitzada, la qualitat que es requereix i la demanda necessària, s’identifica un cabal de disseny i un tractament terciari amb osmosi inversa per a cobrir tota la demanda anual d’aigua per a les torres de refrigeració i, reduir d’aquesta manera, el consum d’aigua potable de la indústria i augmentar-ne la capacitat de resiliència. 

Al seu torn, el company Narcís Pi, Projecte Manager de la Unitat de Negoci de Sanejament i abastament d’ABM, ha assumit el rol de tutor de l’estada en pràctiques i del treball.

Paral·lelament, el company Saulo Della Giustina, com a Doctorat expert en recursos hídrics i sanejament ambiental i consultor especialista en sanejament i abastament que treballa en una empresa privada, és un dels membres del tribunal avaluador.

A grans trets, acompanyar estudiants de diverses etapes en el seu procés de formació i aprenentatge ens permet aportar valor a la societat i demostrar el compromís d’ABM amb les futures generacions de professionals de l’enginyeria. 

Altres notícies

2 de febrer de 2023 El dia Mundial dels Aiguamolls, celebrat cada 2 de febrer des de l’any 1997, pretén posar en valor i evidenciar la importància d’aquests ecosistemes, que cobreixen el 4% de la superfície de la terra i que tenen un impacte estratègic per a l’ésser humà i la biodiversitat, ja que ofereixen […]

26 de gener de 2023 El dimarts 24 de gener Laura Casas, William Morales i Carles Cortijo, tècnics especialistes en enginyeria hidràulica d’ABM, assisteixen a un curs de formació sobre modelització en 2D del model IBER a les instal·lacions del FLUMEN al Campus Nord de la UPC, en el marc del projecte d’integració dels models IBER-SWMM. […]

2 de desembre de 2022 El dijous 1 de desembre de 2022 els companys Narcís Pi, Projecte Manager de sanejament i abastament, i Joan Macarro, Director d’ABM, assisteixen a la VII Immersió Estratègica del CWP, celebrada a l’Hotel Gallery de Barcelona. Ha estat una sessió de caire divulgatiu en què més de 130 representants del […]

Subscriu-te
Rep per correu electrònic totes les novetats d'ABM i coneix els darrers projectes on hem treballat

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!