Actualitat

Celebrem el Dia Mundial dels Aiguamolls per defensar la rellevància de la seva preservació i conservació

Dia-mundial-aiguamolls-ABM-2022

2 de febrer de 2022

Les zones humides són una font de vida i representen un ecosistema molt variat de flora i fauna, així com un element de recàrrega natural dels aqüífers.

A Catalunya hi ha diversos aiguamolls, estanys, mulleres i zones humides que suposen una superfície de més de 22.242 ha. Entre aquestes zones humides, amb una gran importància ecosistèmica i que són part essencial del patrimoni natural, hi podem destacar:

–        Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

–        Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

–        Espai Natural Protegit del Delta del Llobregat

–        Parc Natural del Delta de l’Ebre

–        Estany de Sils

–        Estany d’Ivars i Vila-Sana

Aquest fet adquireix especial importància en un context d’emergència climàtica, on les sequeres severes i prolongades amenacen greument l’equilibri d’aquests ecosistemes.

Protegir el patrimoni natural és una necessitat per garantir un futur més verd i sostenible per a les futures generacions.

A ABM creiem en la importància i la necessitat de preservar els espais naturals. En aquest sentit, hem vingut participant en nombrosos treballs per a la recuperació i millora de la qualitat d’aquests tipus d’ecosistemes.

A continuació mostrem alguns dels projectes relacionats amb la preservació i conservació d’aiguamolls en els que hem participat: 

–        Projecte de millora de la inundabilitat de la maresma de les Filipines-Remolar (Delta del Llobregat, Viladecans). Agència Catalana de l’Aigua (actualment en exposició pública)

–        Projecte de restauració ambiental dels ecosistemes costers de la Pletera a l’Estartit. Torroella de Montgrí (Girona)

–        Estudi hidràulic per la millora de la gestió dels escorrentius del rec del ter vell al T.M. de Torroella de Montgrí. Universitat de Girona.

–        Millora ambiental. Recuperació ambiental de la riera Mugueta i rec del Molí a Castelló d’Empúries. Alt Empordà. Col·laborant amb EGAM en un projecte promogut per Infraestructures.cat

–        Estudi hidràulic del rec del Molí de la Farinera. Castelló d’Empúries. Diputació de Girona

–        Projecte de millora de la inundabilitat de l’estany i sèquia de Sils. Agència Catalana de l’Aigua (actualment en Redacció)

Així doncs, ens volem sumar a la celebració del Dia Mundial dels Aiguamolls per poder ajudar a la visibilització d’una part rellevant del nostre patrimoni natural i remarcar el nostre compromís en la seva conservació i posada en valor.

Altres notícies

3 de juny de 2023 Aquest any 2023, ABM ha ajudat a 6 ajuntaments de Catalunya a preparar la documentació per optar a la subvenció del MITMA d’inversió en infraestructura ciclista. Aquesta línia de subvencions, destinada a les entitats locals del territori de menys de 50.000 habitants i que no siguin capitals de província, pretén […]

24 de maig de 2023 El dimecres 24 de maig ABM participa a la “Jornada Aigua i celler. Com actuar davant l’emergència climàtica en l’aigua en els cellers” organitzada per l’Ajuntament de Sant Sadurní, INNOVI i el Catalan Water Partnership. Davant el context de sequera i de les restriccions que comporta a nivell industrial, s’han […]

18 de maig de 2023 La jornada, impulsada per la Conselleria d’Acció Climàtica i la Conselleria d’Empresa i Treball, s’ha celebrat dijous 17 de maig de 9:30 a 11:30 h a les oficines d’ACCIÓ de Barcelona, ubicades a l’Avinguda Passeig de Gràcia, 129. L’acte ha consistit en una trobada informativa creada amb el propòsit d’explicar […]

Subscriu-te
Rep per correu electrònic totes les novetats d'ABM i coneix els darrers projectes on hem treballat

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!