Actualitat

Celebrem el Dia Mundial dels Aiguamolls per defensar la rellevància de la seva preservació i conservació

Dia-mundial-aiguamolls-ABM-2022

2 de febrer de 2022

Les zones humides són una font de vida i representen un ecosistema molt variat de flora i fauna, així com un element de recàrrega natural dels aqüífers.

A Catalunya hi ha diversos aiguamolls, estanys, mulleres i zones humides que suposen una superfície de més de 22.242 ha. Entre aquestes zones humides, amb una gran importància ecosistèmica i que són part essencial del patrimoni natural, hi podem destacar:

–        Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

–        Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

–        Espai Natural Protegit del Delta del Llobregat

–        Parc Natural del Delta de l’Ebre

–        Estany de Sils

–        Estany d’Ivars i Vila-Sana

Aquest fet adquireix especial importància en un context d’emergència climàtica, on les sequeres severes i prolongades amenacen greument l’equilibri d’aquests ecosistemes.

Protegir el patrimoni natural és una necessitat per garantir un futur més verd i sostenible per a les futures generacions.

A ABM creiem en la importància i la necessitat de preservar els espais naturals. En aquest sentit, hem vingut participant en nombrosos treballs per a la recuperació i millora de la qualitat d’aquests tipus d’ecosistemes.

A continuació mostrem alguns dels projectes relacionats amb la preservació i conservació d’aiguamolls en els que hem participat: 

–        Projecte de millora de la inundabilitat de la maresma de les Filipines-Remolar (Delta del Llobregat, Viladecans). Agència Catalana de l’Aigua (actualment en exposició pública)

–        Projecte de restauració ambiental dels ecosistemes costers de la Pletera a l’Estartit. Torroella de Montgrí (Girona)

–        Estudi hidràulic per la millora de la gestió dels escorrentius del rec del ter vell al T.M. de Torroella de Montgrí. Universitat de Girona.

–        Millora ambiental. Recuperació ambiental de la riera Mugueta i rec del Molí a Castelló d’Empúries. Alt Empordà. Col·laborant amb EGAM en un projecte promogut per Infraestructures.cat

–        Estudi hidràulic del rec del Molí de la Farinera. Castelló d’Empúries. Diputació de Girona

–        Projecte de millora de la inundabilitat de l’estany i sèquia de Sils. Agència Catalana de l’Aigua (actualment en Redacció)

Així doncs, ens volem sumar a la celebració del Dia Mundial dels Aiguamolls per poder ajudar a la visibilització d’una part rellevant del nostre patrimoni natural i remarcar el nostre compromís en la seva conservació i posada en valor.

Altres notícies

13 de setembre de 2022 El divendres 9 de setembre a les 15 h Gina Conesa, Enginyera de projectes de l’àrea d’hidràulica, sanejament i abastament d’ABM, ha defensat el seu Treball de Final de Màster titulat “ESTUDI DE LA RECUPERACIÓ D’AIGÜES RESIDUALS EN UNA INDUSTRIA DEL SECTOR QUÍMIC UBICADA A LA COMARCA DE LA SELVA”. […]

25 de juliol de 2022 El dijous 28 de juliol Narcís Pi, Projecte Manager de la Unitat de Negoci de Sanejament i abastament d’ABM, participarà a la I Jornada de Transferencia de Conocimiento de proyectos AEIs, organitzada en format webinar per la FENAIEC (Federación Nacional de Agrupaciones Empresariales y Clusters). La ponència d’ABM està recolzada […]

22 de juliol de 2022 El dimecres 20 de juliol i el divendres 22 de juliol, en el marc del projecte AquaGIS, ABM assisteix a diverses sessions de presentació de projectes amb empreses del sector alimentari. Les sessions, organitzades pel CWP conjuntament amb els seus socis de projecte GAIA (País Basc), VITARTIS (Castella i Lleó) […]

Subscriu-te
Rep per correu electrònic totes les novetats d'ABM i coneix els darrers projectes on hem treballat

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!