Actualitat

Celebrem el Dia Mundial dels Aiguamolls per defensar la rellevància de la seva preservació i conservació

Dia-mundial-aiguamolls-ABM-2022

2 de febrer de 2022

Les zones humides són una font de vida i representen un ecosistema molt variat de flora i fauna, així com un element de recàrrega natural dels aqüífers.

A Catalunya hi ha diversos aiguamolls, estanys, mulleres i zones humides que suposen una superfície de més de 22.242 ha. Entre aquestes zones humides, amb una gran importància ecosistèmica i que són part essencial del patrimoni natural, hi podem destacar:

–        Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

–        Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

–        Espai Natural Protegit del Delta del Llobregat

–        Parc Natural del Delta de l’Ebre

–        Estany de Sils

–        Estany d’Ivars i Vila-Sana

Aquest fet adquireix especial importància en un context d’emergència climàtica, on les sequeres severes i prolongades amenacen greument l’equilibri d’aquests ecosistemes.

Protegir el patrimoni natural és una necessitat per garantir un futur més verd i sostenible per a les futures generacions.

A ABM creiem en la importància i la necessitat de preservar els espais naturals. En aquest sentit, hem vingut participant en nombrosos treballs per a la recuperació i millora de la qualitat d’aquests tipus d’ecosistemes.

A continuació mostrem alguns dels projectes relacionats amb la preservació i conservació d’aiguamolls en els que hem participat: 

–        Projecte de millora de la inundabilitat de la maresma de les Filipines-Remolar (Delta del Llobregat, Viladecans). Agència Catalana de l’Aigua (actualment en exposició pública)

–        Projecte de restauració ambiental dels ecosistemes costers de la Pletera a l’Estartit. Torroella de Montgrí (Girona)

–        Estudi hidràulic per la millora de la gestió dels escorrentius del rec del ter vell al T.M. de Torroella de Montgrí. Universitat de Girona.

–        Millora ambiental. Recuperació ambiental de la riera Mugueta i rec del Molí a Castelló d’Empúries. Alt Empordà. Col·laborant amb EGAM en un projecte promogut per Infraestructures.cat

–        Estudi hidràulic del rec del Molí de la Farinera. Castelló d’Empúries. Diputació de Girona

–        Projecte de millora de la inundabilitat de l’estany i sèquia de Sils. Agència Catalana de l’Aigua (actualment en Redacció)

Així doncs, ens volem sumar a la celebració del Dia Mundial dels Aiguamolls per poder ajudar a la visibilització d’una part rellevant del nostre patrimoni natural i remarcar el nostre compromís en la seva conservació i posada en valor.

Altres notícies

24 de maig de 2022 El dia 24 de maig, cada dos anys, se celebra el Dia Internacional del Peix Viatger, (WFMD, en les seves sigles en anglès) amb la finalitat de conscienciar a la població de la necessitat de preservar les espècies de peixos migratoris. Aquesta data és d’especial importància atès que moltes de […]

20 de maig de 2022 El dijous 19 de maig, en Joan Macarro, Director executiu i cap de projectes d’ABM, ha assistit, en representació d’ABM, a la sessió organitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de l’Aigua sobre el retorn del procés de participació del […]

8 de maig de 2022 Els estudiants en pràctiques, persones recent graduades o a punt de graduar-se de cicles formatius, graus universitaris o màsters, representen un col·lectiu que entra en contacte amb una empresa amb l’objectiu d’ampliar els coneixements adquirits durant l’etapa acadèmica amb la seva aplicació a l’etapa laboral, podent aprendre en un ambient […]

Subscriu-te
Rep per correu electrònic totes les novetats d'ABM i coneix els darrers projectes on hem treballat
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!