Actualitat

ABM assisteix al Water Innovation Day 2022, on es presenten projectes i innovacions tecnològiques sobre gestió del cicle de l’aigua

24 de febrer de 2022

Assistim a la Jornada del Water Innovation Day 2022, solucions digitals i Circulars, organitzada pel Catalan Water Partnership, al World Trade Center de Barcelona, el dijous 24 de febrer.

L’acte, en què hi han assistit 175 professionals del sector de l’aigua, ha servit per presentar projectes i solucions digitals innovadores i relacionades amb el cicle de l’aigua. Al mateix temps, s’han mostrat casos d’economia circular del sector.

En el marc de les presentacions, s’han mostrat projectes punters vinculats amb la transformació digital i la indústria 4.0 relacionats amb el sector de l’aigua. De fet, es comparteixen experiències en què les àrees de la robòtica, simulació, integració, IoT (Internet of Things), Ciberseguretat, cloud computing, 3D, realitat augmentada i el Big Data exerceixen un paper central.

Assistir en aquest esdeveniment ens permet conèixer les novetats aplicables al sector de l’aigua i, al mateix temps, generar i consolidar xarxes professionals que permetin desenvolupar noves col·laboracions per a projectes innovadors relacionats amb la gestió del cicle de l’aigua.

Han inaugurat la jornada la Sra. Anna Barnadas i López, Secretària d’Acció Climàtica del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i el Sr. Jordi Cros, President del Catalan Water Partnership. També hi ha assistit el sr. Samuel Reyes, director de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Els projectes d’R+D en ús sostenible de l’aigua que s’han presentat són l’EFLUCOMP del centre tecnològic Leitat, l’IBATHWATER del centre tecnològic Eurecat, el FADICLUR presentat per Aigües de Manresa, el projecte VIVALDI de la UAB, el projecte AGUALEARN desenvolupat per AMPHOS 21, el projecte LIFE ENRICH presentat pel CETAQUA, el projecte ACCELWATER desenvolupat pel centre Beta i la UVIC, el projecte REUSEMP3 de l’ICRA i la UDG i el projecte KTMS presentat per INLOC ROBOTICS.

A continuació, Marcel Planellas, Professor d’ESADE, i autor del llibre: El Libro Rojo de la Innovación, ha impartit la seva sessió sobre “Com gestionar la innovació a les organitzacions”.

Els projectes sobre solucions digitals per la gestió de l’aigua, desenvolupats per socis del CWP que s’han presentat a la jornada han estat Anàlisi fluidodinàmica de processos amb l’ús de tècniques de simulació computacional i mesures experimentals d’Hydrens-FACSA, FRACTA de Kurita Iberica, Elvis Indy Water d’FTR, DAM360 d’ADASA, La importància de la informació digital en la mesura de cabal per mètodes ultrasònics de SENSOTEC, Mantenimiento basado en la condición y servicio remoto para variadores de frecuencia en aplicaciones de bombeo de agua d’ABB, Gestión sostenible y digital de la EDAR de Lleida: el agua residual como recurso d’AQUALIA, Cas d’ús del bessó digital en el sector de l’aigua presentat per SPIN i Adicontrol: eina per monitoritzar, controlar, automatitzar, digitalitzar i integrar el tractament d’aigua en l’estratègia operativa de la unitat presentat per ADIQUÍMICA.

Seguidament, Xavier Elizondo, Mànager de l’oficina Next Generation d’ACCIÓ, ha intervingut per exposar les oportunitats dels fons Next Generation per al sector de l’aigua.  

L’acte ha conclòs amb l’entrega de premis al millor projecte d’R+D, que han estat votats pels assistents a la jornada. El primer premi ha estat pel projecte KTMS d’INLOC ROBOTICS, que està dissenyant un sistema d’estels desplegables per impulsar vaixells i reduir el consum de combustible, sistema que es gestionaria mitjançant pilot automàtic. El segon premi ha estat pel projecte VIVALDI de la UAB i el tercer premi per AGUALEARN, presentat per l’empresa Amphos XXI.   

ABM va ser un dels socis fundadors, l’any 2008, del Catalan Water Partnership, que actualment té 117 associats. Al seu torn, el CWP forma part del programa Catalonia Clusters de la Generalitat de Catalunya, és reconegut com Agrupació Empresarial Innovadora (AEI) pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme i participa en l’European Water Partnership.

A nivell europeu, el CWP té l’acreditació Gold Label de l’European Cluster Management Excellence. Així mateix, forma part de la xarxa Clusters.cat, Clusters.es, de la Water Europe i la plataforma de clústers Europeus ECCP.

Ser socis del CWP ens permet, a través de l’aposta per la innovació i la competitivitat, aportar solucions de valor a la societat.

Altres notícies

2 de febrer de 2023 El dia Mundial dels Aiguamolls, celebrat cada 2 de febrer des de l’any 1997, pretén posar en valor i evidenciar la importància d’aquests ecosistemes, que cobreixen el 4% de la superfície de la terra i que tenen un impacte estratègic per a l’ésser humà i la biodiversitat, ja que ofereixen […]

26 de gener de 2023 El dimarts 24 de gener Laura Casas, William Morales i Carles Cortijo, tècnics especialistes en enginyeria hidràulica d’ABM, assisteixen a un curs de formació sobre modelització en 2D del model IBER a les instal·lacions del FLUMEN al Campus Nord de la UPC, en el marc del projecte d’integració dels models IBER-SWMM. […]

2 de desembre de 2022 El dijous 1 de desembre de 2022 els companys Narcís Pi, Projecte Manager de sanejament i abastament, i Joan Macarro, Director d’ABM, assisteixen a la VII Immersió Estratègica del CWP, celebrada a l’Hotel Gallery de Barcelona. Ha estat una sessió de caire divulgatiu en què més de 130 representants del […]

Subscriu-te
Rep per correu electrònic totes les novetats d'ABM i coneix els darrers projectes on hem treballat

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!