Actualitat

Celebrem el Dia Mundial de l’Aigua

infografia Dia Mundial Aigua ABM 22M, 2023 miniatura CAT

22 de març de 2023

En el marc de la celebració del dia Mundial de l’Aigua volem explicar quina relació hi ha entre ABM i la gestió dels recursos hídrics.

Tal com assenyalen les Nacions Unides “L’aigua és un factor decisiu per als Objectius de Desenvolupament Sostenible i per a la salut i prosperitat de les persones i el planeta.”

De fet, “més de 2.000 milions de persones, la quarta part de la humanitat, no té accés a aigua gestionada de manera segura”.

Considerant aquest fet, creiem oportú demostrar de quina manera la nostra organització contribueix a resoldre aquesta problemàtica.

ABM en xifres (2022)

Durant l’any 2022 ABM ha participat en 275 projectes en què l’aigua ha tingut un component destacat.

Del total de projectes assumits, 76 han tractat sobre estudis d’inundabilitat, 71 han estat relacionats amb el Sanejament i Drenatge, 68 han estat relacionats amb la protecció front inundacions i recuperació d’espais fluvials, 46 s’han centrat en l’abastament, mentre que 9 han tingut relació amb la gestió de centrals hidroelèctriques i 5 en el tractament i intel·ligència de dades.

Aquests 275 projectes s’han plantejat per a 178 clients, 54% dels quals eren del sector públic i 46% del sector privat.

Per poder desenvolupar les tasques assignades en cadascun dels projectes, hem comptat amb la participació de 35 professionals d’ABM i amb una dedicació total superior a les 36.000 hores de feina.

Paral·lelament, ABM manté el seu compromís amb el coneixement, la investigació i el progrés. En aquest sentit, durant el 2022 hem participat en 4 projectes de tipus R+D+i.

El primer es tracta d’un projecte d’ACCIÓ (Estudi de viabilitat de sistemes avançats per a preveure inundacions, amb la participació de les entitats CWP, ABM, HYDS, PRODAISA).

També hem participat en 3 projectes de R+D+i corresponents a les AEIs (Agrupaciones Empresariales Innovadoras) del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo.

Concretament, es tracta dels projectes: Digitalización de la Gestión Integral del Ciclo del Agua en Lluvias intensas (DIGICAL), participats amb les entitats CWP, ABM, HYDS, PRODAISA, AVSA i Depuradores d’Osona; SMART-LAND (loL): Conectividad y datos para la mejora de la gestión territorial del Agua. Aplicación en el Baix Ter, conjuntament amb les entitats  CWP, ABM, Eurecat, UdG, IRTA i Geoservei; i AquaTWINS, liderat amb CWP, ABM, AMPHOS21, PRODAISA, AVSA, Depuradores d’Osona.

Plantejar i oferir solucions en matèria d’enginyeria d’aigua i del territori ens permet contribuir al benestar planetari, entenent com optimitzar els recursos hídrics, i aplicant els nostres coneixements en enginyeria per frenar el canvi climàtic.

Altres notícies

3 de juny de 2023 Aquest any 2023, ABM ha ajudat a 6 ajuntaments de Catalunya a preparar la documentació per optar a la subvenció del MITMA d’inversió en infraestructura ciclista. Aquesta línia de subvencions, destinada a les entitats locals del territori de menys de 50.000 habitants i que no siguin capitals de província, pretén […]

24 de maig de 2023 El dimecres 24 de maig ABM participa a la “Jornada Aigua i celler. Com actuar davant l’emergència climàtica en l’aigua en els cellers” organitzada per l’Ajuntament de Sant Sadurní, INNOVI i el Catalan Water Partnership. Davant el context de sequera i de les restriccions que comporta a nivell industrial, s’han […]

18 de maig de 2023 La jornada, impulsada per la Conselleria d’Acció Climàtica i la Conselleria d’Empresa i Treball, s’ha celebrat dijous 17 de maig de 9:30 a 11:30 h a les oficines d’ACCIÓ de Barcelona, ubicades a l’Avinguda Passeig de Gràcia, 129. L’acte ha consistit en una trobada informativa creada amb el propòsit d’explicar […]

Subscriu-te
Rep per correu electrònic totes les novetats d'ABM i coneix els darrers projectes on hem treballat

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!