Actualitat

Donem suport a la recuperació dels hàbitats dels Peixos Migratoris en el marc del 24 de maig, Dia Internacional del Peix Viatger

Dia-mundial-peix-viatger-2022-ABM-escala-peixos

24 de maig de 2022

El dia 24 de maig, cada dos anys, se celebra el Dia Internacional del Peix Viatger, (WFMD, en les seves sigles en anglès) amb la finalitat de conscienciar a la població de la necessitat de preservar les espècies de peixos migratoris.

Aquesta data és d’especial importància atès que moltes de les espècies de peixos que habiten en rius es troben amenaçades, principalment per barreres artificials que interrompen els cursos naturals i que alteren les seves rutes migratòries.

Així doncs, a través d’aquesta data, intentem realçar la necessitat de preservar l’existència de les espècies i posar en valor les propostes d’enginyeria que serveixen per restaurar la connectivitat de les diferents espècies ictícoles.

Com intervenim a ABM en els hàbitats dels peixos viatgers?

L’enginyeria de l’aigua implica, en alguns casos, desenvolupar actuacions en cursos dels rius. Per tal de minimitzar els efectes en les rutes migratòries dels peixos desenvolupem el disseny d’escales de peixos, altrament anomenats connectors ictícoles.

Concretament, es tracta d’infraestructures creades per a adaptar les infraestructures existents que suposen una barrera a la connexió dels hàbitats ictícoles i així facilitar les migracions dels peixos, assegurant que poden continuar amb el seu curs vital.

Exemples d’escales de peixos desenvolupades per ABM:

En el marc de la nostra activitat, hem dissenyat i realitzat la Direcció de les Obres de solucions d’escales de peixos en diversos punts de la geografia catalana.

Alguns dels projectes dissenyats més recents que inclouen escales de peixos han estat els següents:

Projecte constructiu i direcció d’obra per a la recuperació de la connectivitat al riu Ter a l’entorn de la resclosa de la Pilastra.

Projecte constructiu i direcció de les obres de la modificació geomètrica de la resclosa de la “Preparación Textil” a Ripoll per la millora de les condicions de desguàs del rius Ter i Freser.

Altres notícies

20 de setembre de 2023 El dimecres 20 de setembre el company Narcís Pi, Projecte Manager de la Unitat de Negoci de Sanejament i Abastament d’ABM, participa com a ponent a la 2a Jornada Tècnica d’Edificació i Rehabilitació Sostenibles, organitzada pel Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials […]

18 de juliol de 2023 ABM coopera amb la Universitat de Girona en el marc del projecte Building Reliable Effective and Aware DIsaster emergency and prevention managing skills B-READI. ABM ha col·laborat en la tasca de “Disseny resilient de les xarxes d’aigua”, que té com a objectiu projectar xarxes de distribució d’aigua resilients en front […]

16 de juny de 2023 El divendres 16 de juny Agustí Pere Figueras Romero, Soci i Responsable de la Unitat de Negoci d‘Enginyeria Hidràulica i Intel·ligència de Dades d’ABM, participa a la Taula Rodona sobre els usos de l’aigua en la indústria.  La sessió “Innovació i eficiència en la gestió de l’aigua: solucions avançades per a […]

Subscriu-te
Rep per correu electrònic totes les novetats d'ABM i coneix els darrers projectes on hem treballat
  • ABM SERVEIS D'ENGINYERIA I CONSULTING, S.L. com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat d’enviar-te la nostra newsletter. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra
    Política de Privacitat

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!