Actualitat

Donem suport a la recuperació dels hàbitats dels Peixos Migratoris en el marc del 24 de maig, Dia Internacional del Peix Viatger

Dia-mundial-peix-viatger-2022-ABM-escala-peixos

24 de maig de 2022

El dia 24 de maig, cada dos anys, se celebra el Dia Internacional del Peix Viatger, (WFMD, en les seves sigles en anglès) amb la finalitat de conscienciar a la població de la necessitat de preservar les espècies de peixos migratoris.

Aquesta data és d’especial importància atès que moltes de les espècies de peixos que habiten en rius es troben amenaçades, principalment per barreres artificials que interrompen els cursos naturals i que alteren les seves rutes migratòries.

Així doncs, a través d’aquesta data, intentem realçar la necessitat de preservar l’existència de les espècies i posar en valor les propostes d’enginyeria que serveixen per restaurar la connectivitat de les diferents espècies ictícoles.

Com intervenim a ABM en els hàbitats dels peixos viatgers?

L’enginyeria de l’aigua implica, en alguns casos, desenvolupar actuacions en cursos dels rius. Per tal de minimitzar els efectes en les rutes migratòries dels peixos desenvolupem el disseny d’escales de peixos, altrament anomenats connectors ictícoles.

Concretament, es tracta d’infraestructures creades per a adaptar les infraestructures existents que suposen una barrera a la connexió dels hàbitats ictícoles i així facilitar les migracions dels peixos, assegurant que poden continuar amb el seu curs vital.

Exemples d’escales de peixos desenvolupades per ABM:

En el marc de la nostra activitat, hem dissenyat i realitzat la Direcció de les Obres de solucions d’escales de peixos en diversos punts de la geografia catalana.

Alguns dels projectes dissenyats més recents que inclouen escales de peixos han estat els següents:

Projecte constructiu i direcció d’obra per a la recuperació de la connectivitat al riu Ter a l’entorn de la resclosa de la Pilastra.

Projecte constructiu i direcció de les obres de la modificació geomètrica de la resclosa de la “Preparación Textil” a Ripoll per la millora de les condicions de desguàs del rius Ter i Freser.

Altres notícies

08 de juny de 2022 El dimecres 8 de juny Agustí Pere Figueras Romero, Soci i Responsable de la Unitat de Negoci d’Enginyeria Hidràulica i Intel·ligència de Dades d’ABM, ha presentat l’aplicació pilot AIFlood4 desenvolupada conjuntament amb Amphos 21 per a l’aplicació de mètodes d’Intel·ligència Artificial per a la predicció de zones inundables en temps […]

03 de juny de 2022 En el marc del 3 de juny, Dia Mundial de la Bicicleta 2022 (World Bike Day 2022), posem en valor les solucionsdesenvolupades per ABM en matèria de mobilitatsostenible pensades principalment per la bicicleta, un dels mitjans de transport més net, accessible i sostenible que existeix. Quina relació existeix entre ABM […]

02 de juny de 2022 El dimecres 1 de juny Agustí Pere Figueras Romero, Soci i Responsable de la Unitat de Negoci d’Enginyeria Hidràulica i Intel·ligència de Dades d’ABM, ha impartit una sessió en el CURS PER A ARQUITECTES MUNICIPALS DE PETITS MUNICIPIS, organitzat per l’Escola Sert de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes […]

Subscriu-te
Rep per correu electrònic totes les novetats d'ABM i coneix els darrers projectes on hem treballat
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!