Actualitat

Celebrem el Dia de la Dona Treballadora per tal de remarcar la importància de l’equitat i la justícia social en tots els àmbits professionals

Dia internacional Dona Treballadora 8M 2022 ABM

8 de març de 2022

El dimarts 8 de març celebrem el Dia Internacional de la Dona Treballadora. En el marc d’aquesta data volem sumar-nos a la reivindicació de la normalitat amb perspectiva de gènere.

Les dones tenim un paper clau dins de la nostra organització. De fet, entre les dones que treballem a ABM hi trobem una sòcia, una responsable d’unitat de negoci, caps de projectes, una responsable de Contractació i licitacions i contractació, de Comptabilitat i finances  i d’Organització i qualitat, així com tècniques especialistes en matèria d’enginyeria de l’aigua i del territori.

Per tant, podem afirmar, sense cap mena de dubte, que el paper de les dones és un eix vertebrador i imprescindible en la prestació dels nostres serveis i en el desenvolupament de la nostra organització.

Volem assegurar-nos de generar un context per al desenvolupament personal i professional on hi hagi igualtat d’oportunitats ies doni un tracte just a les persones; ion no hi hagi cabuda a la discriminació per gènere i no es produeixi cap tipus de violència, física, psíquica ni d’assetjament. Al mateix temps, reivindiquem aquests valors per a la nostra societat. 

Malauradament, encara hi ha contextos en què es produeixen aquests tipus de comportaments nocius per al conjunt de la societat.

Com a empresa, la nostra contribució a aquesta causa consisteix a posar els mitjans per evitar qualsevol tipus de mala praxis que pugui alterar el benestar de qualsevol persona treballadora de la nostra empresa, independentment del seu gènere, identitat sexual, raça o condició.

A tall d’exemple, durant el mes de febrer del 2022 vam celebrar unes jornades internes de conscienciació per continuar promovent els valors de la igualtat, el bon tracte entre personal i el respecte mutu entre les empreses col·laboradores i persones que formen part de la nostra plantilla.

Aquestes iniciatives permeten mantenir un clima laboral que realci els valors que ens defineixen: integritat, respecte mutu i total rebuig de la discriminació

És ben sabut que a la nostra societat les àrees de coneixement relacionades amb l’enginyeria es troben bastant masculinitzades.

Per tal de despertar futures vocacions en ciències i pal·liar possibles biaixos apostem per iniciatives que promoguin les competències STEM entre els joves i adolescents en edat escolar.

La llibertat, el respecte, la professionalitat i l’empatia són alguns dels engranatges de la nostra empresa. Sense aquests principis, i la seva acceptació per part de les persones que treballen a ABM, l’empresa, tal com la coneixem, no seria la mateixa. 

Les companyes d’ABM:

Anabel Salmerón

Carla Mulero   

Dolors Velázquez

Esther Martin

Laura Casas

Marta Barragan

Marina Blanch

Neus Rojas

Sílvia Brunet

Meritxell Ministral

Victoria Sanchez

Altres notícies

24 de maig de 2022 El dia 24 de maig, cada dos anys, se celebra el Dia Internacional del Peix Viatger, (WFMD, en les seves sigles en anglès) amb la finalitat de conscienciar a la població de la necessitat de preservar les espècies de peixos migratoris. Aquesta data és d’especial importància atès que moltes de […]

20 de maig de 2022 El dijous 19 de maig, en Joan Macarro, Director executiu i cap de projectes d’ABM, ha assistit, en representació d’ABM, a la sessió organitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de l’Aigua sobre el retorn del procés de participació del […]

8 de maig de 2022 Els estudiants en pràctiques, persones recent graduades o a punt de graduar-se de cicles formatius, graus universitaris o màsters, representen un col·lectiu que entra en contacte amb una empresa amb l’objectiu d’ampliar els coneixements adquirits durant l’etapa acadèmica amb la seva aplicació a l’etapa laboral, podent aprendre en un ambient […]

Subscriu-te
Rep per correu electrònic totes les novetats d'ABM i coneix els darrers projectes on hem treballat
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!