Actualitat

Impulsem el Dia Mundial de la Bicicleta per conscienciar sobre les avantatges i la rellevància social, ecològica i per a la salut d’aquest mitjà de transport

Dia mundial bicicleta 2022-CAT

03 de juny de 2022

En el marc del 3 de juny, Dia Mundial de la Bicicleta 2022 (World Bike Day 2022), posem en valor les solucionsdesenvolupades per ABM en matèria de mobilitatsostenible pensades principalment per la bicicleta, un dels mitjans de transport més net, accessible i sostenible que existeix.

Quina relació existeix entre ABM i els carrils bici?

A ABM també intervenim en matèria de disseny de carrils bici. De fet, des dels nostres orígens, a l’any 2000, hem treballat en la planificació de 293 quilòmetres de vies verdes a les comarques de Girona i de Barcelona, dels quals 141 quilòmetres corresponen al Pla director de manteniment de vies verdes de Girona i 152 quilòmetres al Pla director de vies ciclistes de la Plana de Vic.

A més a més, també hem redactat projectes de gairebé 160 quilòmetres de noves vies verdes arreu del territori català.

Exemples recents dissenyats per ABM en què incorporem carrils bici:

Cada any dissenyem diversos carrils bici arreu del territori. Aquestes són dues de les actuacions recents en matèria de disseny d’infraestructures d’aquest tipus: 

Construcció d’un nou tram de via verda entre Madremanya i Monells

Nous trams de via verda a les entrades de Sant Gregori

Via verda de connexió entre Vilablareix i l’Aeroport de Girona Costa-Brava, passant per Aiguaviva

Impacte de la mobilitat en bicicleta a les vies verdes a Girona

Tal com apunta l’“Informe sobre els usos de les vies verdes de Girona” (2021, p.6), durant l’any 2021 més de 530.000 usuaris han fet ús de les vies verdes de Girona, un 45,3% dels quals que han utilitzat aquesta infraestructura ho han fet en bicicleta i un 54,7% a peu. 

Tot i que en els mesos de juny, juliol i agost es detecta un increment destacat en els usos de les vies verdes, aquests equipaments representen un clar exemple d’infraestructura que afavoreix la mobilitat sostenible.

De fet, en tot l’any 2021 es comptabilitzen més de 460.000 usos en bicicleta en aquest equipament. 

Així doncs, aquestes dades evidencien la rellevància de disposar d’equipaments que permetin promoure la mobilitat sostenible.

Tanmateix, la implementació d’itineraris segregats per a les bicicletes tenen un impacte primordial en la seguretat viària, no només dels propis ciclistes, sinó també del trànsit rodat convencional.

A ABM creiem fermament que el futur de la mobilitat ha de passar per solucions  sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. 

En aquest sentit, des de sempre hem apostat pel disseny d’infraestructures que facilitin la interconnexió del territori i que contribueixin a millorar la qualitat de vida de les persones que hi habiten.

Altres notícies

08 de juny de 2022 El dimecres 8 de juny Agustí Pere Figueras Romero, Soci i Responsable de la Unitat de Negoci d’Enginyeria Hidràulica i Intel·ligència de Dades d’ABM, ha presentat l’aplicació pilot AIFlood4 desenvolupada conjuntament amb Amphos 21 per a l’aplicació de mètodes d’Intel·ligència Artificial per a la predicció de zones inundables en temps […]

02 de juny de 2022 El dimecres 1 de juny Agustí Pere Figueras Romero, Soci i Responsable de la Unitat de Negoci d’Enginyeria Hidràulica i Intel·ligència de Dades d’ABM, ha impartit una sessió en el CURS PER A ARQUITECTES MUNICIPALS DE PETITS MUNICIPIS, organitzat per l’Escola Sert de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes […]

24 de maig de 2022 El dia 24 de maig, cada dos anys, se celebra el Dia Internacional del Peix Viatger, (WFMD, en les seves sigles en anglès) amb la finalitat de conscienciar a la població de la necessitat de preservar les espècies de peixos migratoris. Aquesta data és d’especial importància atès que moltes de […]

Subscriu-te
Rep per correu electrònic totes les novetats d'ABM i coneix els darrers projectes on hem treballat
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!