Enginyeria civil

Via verda de connexió entre Vilablareix i l’Aeroport de Girona Costa-Brava, passant per Aiguaviva

via-verda-aiguaviva-ABM-ingenieria-civil-5

Dos nous trams de via verda entre Aiguaviva i Mas Aliu, i entre Aiguaviva i Vilobí d’Onyar, sumant un total de 5,86 km

La xarxa de vies verdes a les comarques gironines s’està estenent amb força en els darrers anys, amb l’objectiu d’aconseguir una xarxa de camins pedalables que vertebrin el territori, fomentant la mobilitat sostenible.

Amb l’objectiu de completar aquesta xarxa, l’Ajuntament d’Aiguaviva  promou la construcció de dos nous trams de via verda, que connectin Aiguaviva amb els municipis veïns de Vilablareix i Vilobí d’Onyar, permetent alhora la interconnexió de la xarxa de vies verdes de les comarques del Gironès i de la Selva.

La connexió amb Vilablareix s’inicia a la zona esportiva del nucli urbà d’Aiguaviva, en la cruïlla del carrer Major amb el Carrer Verge de Vilademany, i finalitza al camí dels Deus Roures que connecta amb el Polígon Industrial de Mas Aliu, resseguint la llera de la riera de Masrocs, en un tram d’uns 1080 metres de longitud.

Al tram inicial es preveu l’adequació d’un camí existent que voreja les parcel·les urbanes, i la utilització del camí públic que dona accés a la Font d’en Solà, que serà compartit amb vehicles. A partir del gual existent sobre la riera de Masrocs, la traça es planteja de forma paral·lela al riu, pel seu marge esquerre, fins a connectar amb un camí existent que voreja el Bosc d’en Xapes. Aquest camí, que pertany tant a Aiguaviva com al terme municipal de Vilablareix, connecta amb els Deu Roures al polígon industrial de Mas Aliu i permet connectar amb les rutes de la Vall de Llémena i cap a la via verda de la ruta del Carrilet, entre d’altres. Es preveu la construcció de dues passarel·les de fusta per salvar dos escòrrecs naturals afluents de la riera de Masrocs.

La connexió amb Vilobí d’Onyar es preveu en paral·lel a la carretera GIV-5331 en un tram d’uns 4.775 metres de longitud, fins a l’Aeroport Girona Costa-Brava. Aquest tram, donarà continuïtat al tram d’Aiguaviva a Vilablareix, i alhora facilitarà la connexió amb els nuclis de Riudellots de la Selva, Campllong i Cassà de la Selva.

La traça es preveu paral·lela a la carretera, pel marge oest, per evitar efectuar creuaments a nivell a la carretera i de forma segregada per assegurar la seguretat dels usuaris. La plataforma de la via verda s’ha previst ocupant la franja de domini públic de la carretera, per reduir les afectacions a les parcel·les. La via verda, al llarg del seu traçat, creua diversos cursos fluvials: el torrent de Can Garrofa, la riera d’en Gibert i la riera de la Torre. En el cas del torrent de Can Garrofa es preveu l’ampliació del tauler del pont existent mitjançant un voladís metàl·lic. En el cas de la riera d’en Gibert es preveu la construcció d’una obra de drenatge mitjançant tub de formigó. I en el cas de la riera de la Torre, es contempla la construcció d’una passarel·la en gelosia metàl·lica, recolzada sobre estreps de formigó armat.

En ambdós trams la via verda té 2,50 metres d’amplada, exceptuant alguns trams on es preveu una reducció a 2,00 metres per manca d’espai, amb paviment de sòl estabilitzat. Les obres també contemplen la construcció dels elements de drenatge necessaris per garantir la correcta recollida de l’escorrentiu superficial, la instal·lació de totes les proteccions necessàries per garantir la seguretat dels usuaris, així com la senyalització vertical de codi i d’orientació per indicar correctament el recorregut i els encreuaments amb accessos a parcel·les.

Característiques

Longitud traçat: 4,78 + 1,08 km
Amplada: 2,5 m
Paviment de sòl estabilitzat: 10.855 m²
Estructura metàl·lica: 13.545,84 m³
Passarel·les de fusta: 3+4 m
Import: 1.159.480,68 € (més IVA)

Client: Ajuntament d’Aiguaviva
Any: 2021
Aiguaviva

Altres projectes
Subscriu-te
Rep per correu electrònic totes les novetats d'ABM i coneix els darrers projectes on hem treballat
  • ABM SERVEIS D'ENGINYERIA I CONSULTING, S.L. com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat d’enviar-te la nostra newsletter. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra
    Política de Privacitat

Subscriu-te
Rep per correu electrònic totes les novetats d'ABM i coneix els darrers projectes on hem treballat
  • ABM SERVEIS D'ENGINYERIA I CONSULTING, S.L. com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat d’enviar-te la nostra newsletter. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra
    Política de Privacitat

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!