Actualitat

Enginyeria per al Desenvolupament sostenible: impacte en el dia a dia

Mejora-inundabilidad-Delta-Llobregat-ABM-ingenieria-hidraulica-4

4 de març de 2023

Cada 4 de març, des del 2019,se celebra el Dia Mundial de l’Enginyeria per al Desenvolupament Sostenible.

Es tracta d’una data assenyalada mitjançant la qual pretenem retre homenatge a l’enginyeria i el seu potencial per assolir els objectius de desenvolupament sostenible.

Concretament, com a organització especialitzada en el disseny de solucions d’enginyeria de l’aigua i del territori, tenim la capacitat per incidir en els següents àmbits:

Objectiu 6: Garantir la disponibilitat d’aigua i la gestió sostenible i el sanejament per a tothom.

Objectiu 9: Construir infraestructures resilients, promoure la industrialització sostenible i fomentar la innovació.

Objectiu 11: Aconseguir que les ciutats siguin més inclusives, segures, resilients i sostenibles.

A ABM estem compromesos en el desenvolupament de l’enginyeria per assolir aquests objectius i millorar així la qualitat de vida de les persones.

Per tant, en el marc d’aquesta data realcem aquests objectius i plantegem un seguit de preguntes amb la finalitat d’evidenciar la relació entre enginyeria, seguretat i sostenibilitat.  

En un context d’escassetat hídrica, de quina manera podem contribuir a la utilització eficient dels recursos hídrics a tots els sectors, i assegurar la sostenibilitat del medi natural amb l’ús de l’aigua?

De quina manera les solucions d’enginyeria poden reduir de forma significativa l’impacte dels esdeveniments extrems relacionats amb l’aigua?

Per què és tan important aconseguir l’accés equitatiu a serveis de sanejament i higiene adequats per a totes les persones? De quina manera hi pot intervenir l’enginyeria?

Quin sentitprotegir i restablir els ecosistemes relacionats amb l’aigua inclosos boscos, muntanyes, aiguamolls, rius, aqüífers i llacs?

Quin impacte té en la salut l’accés universal a zones verdes i espais públics segurs, inclusius i accessibles

Quin sentit té construir infraestructures resilients, promoure la industrialització sostenible i adaptable i fomentar la innovació?

A ABM, mitjançant el disseny de solucions d’enginyeria, aportem el nostre coneixement i experiència per contribuir, mitjançant l’enginyeria, al desenvolupament de la societat.

Altres notícies

20 de setembre de 2023 El dimecres 20 de setembre el company Narcís Pi, Projecte Manager de la Unitat de Negoci de Sanejament i Abastament d’ABM, participa com a ponent a la 2a Jornada Tècnica d’Edificació i Rehabilitació Sostenibles, organitzada pel Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials […]

18 de juliol de 2023 ABM coopera amb la Universitat de Girona en el marc del projecte Building Reliable Effective and Aware DIsaster emergency and prevention managing skills B-READI. ABM ha col·laborat en la tasca de “Disseny resilient de les xarxes d’aigua”, que té com a objectiu projectar xarxes de distribució d’aigua resilients en front […]

16 de juny de 2023 El divendres 16 de juny Agustí Pere Figueras Romero, Soci i Responsable de la Unitat de Negoci d‘Enginyeria Hidràulica i Intel·ligència de Dades d’ABM, participa a la Taula Rodona sobre els usos de l’aigua en la indústria.  La sessió “Innovació i eficiència en la gestió de l’aigua: solucions avançades per a […]

Subscriu-te
Rep per correu electrònic totes les novetats d'ABM i coneix els darrers projectes on hem treballat
  • ABM SERVEIS D'ENGINYERIA I CONSULTING, S.L. com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat d’enviar-te la nostra newsletter. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra
    Política de Privacitat

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!