Actualitat

Enginyeria per al Desenvolupament sostenible: impacte en el dia a dia

Mejora-inundabilidad-Delta-Llobregat-ABM-ingenieria-hidraulica-4

4 de març de 2023

Cada 4 de març, des del 2019,se celebra el Dia Mundial de l’Enginyeria per al Desenvolupament Sostenible.

Es tracta d’una data assenyalada mitjançant la qual pretenem retre homenatge a l’enginyeria i el seu potencial per assolir els objectius de desenvolupament sostenible.

Concretament, com a organització especialitzada en el disseny de solucions d’enginyeria de l’aigua i del territori, tenim la capacitat per incidir en els següents àmbits:

Objectiu 6: Garantir la disponibilitat d’aigua i la gestió sostenible i el sanejament per a tothom.

Objectiu 9: Construir infraestructures resilients, promoure la industrialització sostenible i fomentar la innovació.

Objectiu 11: Aconseguir que les ciutats siguin més inclusives, segures, resilients i sostenibles.

A ABM estem compromesos en el desenvolupament de l’enginyeria per assolir aquests objectius i millorar així la qualitat de vida de les persones.

Per tant, en el marc d’aquesta data realcem aquests objectius i plantegem un seguit de preguntes amb la finalitat d’evidenciar la relació entre enginyeria, seguretat i sostenibilitat.  

En un context d’escassetat hídrica, de quina manera podem contribuir a la utilització eficient dels recursos hídrics a tots els sectors, i assegurar la sostenibilitat del medi natural amb l’ús de l’aigua?

De quina manera les solucions d’enginyeria poden reduir de forma significativa l’impacte dels esdeveniments extrems relacionats amb l’aigua?

Per què és tan important aconseguir l’accés equitatiu a serveis de sanejament i higiene adequats per a totes les persones? De quina manera hi pot intervenir l’enginyeria?

Quin sentitprotegir i restablir els ecosistemes relacionats amb l’aigua inclosos boscos, muntanyes, aiguamolls, rius, aqüífers i llacs?

Quin impacte té en la salut l’accés universal a zones verdes i espais públics segurs, inclusius i accessibles

Quin sentit té construir infraestructures resilients, promoure la industrialització sostenible i adaptable i fomentar la innovació?

A ABM, mitjançant el disseny de solucions d’enginyeria, aportem el nostre coneixement i experiència per contribuir, mitjançant l’enginyeria, al desenvolupament de la societat.

Altres notícies

22 de març de 2023 En el marc de la celebració del dia Mundial de l’Aigua volem explicar quina relació hi ha entre ABM i la gestió dels recursos hídrics. Tal com assenyalen les Nacions Unides “L’aigua és un factor decisiu per als Objectius de Desenvolupament Sostenible i per a la salut i prosperitat de […]

20 de març de 2023 El proper dissabte 25 de març el company Pau Revert, enginyer de camins i coordinador de projectes d’enginyeria civil, urbana i municipal d’ABM presentarà el projecte de Via Verda entre Campdevànol i Ribes de Freser, promogut per l’Ajuntament de Ribes de Freser. L’acte de presentació del projecte tindrà lloc el […]

24 de febrer de 2023 El dijous 23 de febrer de 2023 els companys Narcís Pi i Saulo Della Giustina assisteixen al Water Innovation Day 2023. La participació del company Narcís Pi en aquest acte ha consistit en explicar el projecte AQUATWINS, que té com a objectiu investigar i dissenyar bessons digitals aplicables a diferents […]

Subscriu-te
Rep per correu electrònic totes les novetats d'ABM i coneix els darrers projectes on hem treballat

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!